Nieuws

Nieuws

Op zaterdag 10 juni 2017 beleefde Den Haag haar eerste Pride Walk. Honderden mensen liepen, met burgemeester Pauline Krikke voorop, door het centrum van de stad. Met de Walk werd seksuele- en genderdiversiteit gevierd en lieten de deelnemers zien dat iedereen in Den Haag zichzelf moet kunnen zijn.

Achter de geweldig opzwepende brassband Legendairs volgde een opvallend divers gezelschap. Van jong tot oud, van geboren Hagenezen tot LHBT vluchtelingen, van homo tot transgender en a-seksuelen, iedereen leek vertegenwoordigd. Onder een stralende zon werd een 25 meter lange regenboogvlag door de straten meegedragen. Het publiek keek enthousiast toe, een enkeling besloot spontaan mee te lopen.
De stoet werd begeleid door de politie waaronder agenten van Roze in Blauw. Organisaties als Orpheus, het Landelijk Netwerk Biseksualiteit en Stichting Vobis (voorheen Hindustani) waren zichtbaar aanwezig. Ook de Zweedse Ambassade was vertegenwoordigd.

Vooraf werd verzameld bij het Internationaal Homomonument. Daar was podium voor een aantal sprekers, waaronder Arnout van Kooij, voorzitter van COC Haaglanden. Initiatiefnemer Bianca van Guine vertelde hoe zij geïnspireerd werd tijdens een Pride in Rotterdam. Zij zei mee te lopen tegen uitsluiting en onverdraagzaamheid. Ook zei Van Guine mee te lopen voor al die mensen die (nog) niet zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Burgemeester Krikke onderstreepte dat de stad Den Haag er van en voor iedereen is. Vervolgens liep Krikke duidelijk enthousiast, een groot deel van de route mee.
De Walk eindigde op de Grote Markt, de locatie van het tweede The Hague Rainbow Festival.

Met de Pride Walk wil de LHBTQI gemeenschap de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit in de samenleving vergroten. LHBTQI staat voor Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen, Transgenders, Queers en Interseksuelen.

De Pride Walk The Hague werd georganiseerd door jongerenorganisatie The Hang-Out 070 in samenwerking met COC Haaglanden en andere LHBTQI organisaties waaronder het The Hague Rainbow Festival.

Deze eerste Walk was zo succesvol, dat er direct al gesproken werd over een tweede editie. Met deze Walk is Den Haag weer een stukje mooier geworden.

Website: www.pwth.nl
Facebook: www.facebook.com/PrideWalkTH

Persberichten

=== persbericht 7 juni 2017 ===

Pauline Krikke, de nieuwe burgemeester van Den Haag, zal op 10 juni aanwezig zijn bij de eerste Pride Walk The Hague! Krikke zal de deelnemers toespreken en het startsein geven voor deze bijzondere wandeling. Den Haag laat zien dat zij een stad is voor iedereen en wordt daarin gesteund door de eerste burger. Mogelijk loopt de burgemeester ook een deel van de route mee.

lees volledige persbericht

=== persbericht 24 mei 2017 ===

Den Haag is een stad waar iedereen zichzelf mag zijn! Iedereen die achter deze boodschap staat wordt uitgenodigd om mee te lopen in de Pride Walk The Hague.

Op zaterdag 10 juni vindt deze Pride Walk The Hague voor het eerst plaats.

Met de Pride Walk The Hague wordt seksuele- en genderdiversiteit gevierd en de aanwezigheid van Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen, Transgenders, Queers en Interseksuelen (LHBTQI) in Den Haag zichtbaar gemaakt.

lees volledige persbericht